top of page

Opvoeding

Als ouder lukt het vaak om je kinderen datgene te bieden dat zij nodig hebben om zich te kunnen ontwikkelen tot volwassenen. Maar soms lukt het even niet… en dan?
 

Waarom zijn er toch steeds die conflicten thuis? Waarom kan het niet gezellig zijn, zoals bij anderen? Je probeert het elke keer weer opnieuw, maar het werkt niet…. je weet het even niet meer…. dit is niet wat je wilt, zo had je in ieder geval niet bedacht dat het zou zijn….?
 

Je vraagt je af waardoor het niet lukt om jouw kind (eren) datgene te bieden wat zij op dat moment nodig hebben?

Opvoeding RJ Mensenwerk

Opvoeden kan een moeilijke taak zijn, door verschillende factoren. Denk daarbij aan gedragsproblemen bij het kind, psychische problemen bij een ouder, andere problemen in het gezin of….? Ondersteuning door een professional kan je weer op weg helpen.

Ik kan met jou de problemen in kaart brengen en stappen uitzetten zodat je weer verder kunt met elkaar. We maken samen een plan. Jouw hulpvraag is daar het belangrijkst in. Ik ben niet zo betrokken bij de problemen als jij bent, waardoor ik met enige afstand en zonder de emoties die je als ouder ervaart, aan de slag kan gaan. Ik kijk met je mee, kan je praktische tips geven, kennis overdragen over opvoeden. Ook in crisissituaties kun je een beroep op mij doen. Wanneer nodig werk ik samen met andere hulpverleners.

bottom of page