Jongeren en risicovol gedrag

Als ouder wil je grip houden op je kind, ook als het groter wordt. Natuurlijk weet je dat je ze meer moet loslaten naarmate ze ouder worden. Maar wat als je alle grip kwijt bent? Als je je zorgen maakt om je kind omdat het niet meer naar school gaat, je denkt dat hij drugs gebruikt, in contact is met anderen die je niet vertrouwt? Als de politie alweer op de stoep staat? Als je je dochter relaties ziet aangaan die je niet goedkeurt en je je zorgen maakt om haar veiligheid? Wanneer je er dan iets van zegt tegen je kind, ontstaat een conflict, je kind loopt boos weg…. na het zoveelste conflict zeg je maar niets meer.

DSC_0122.jpg

Maar…. het zit niet goed, dat weet je. Op school heb je dat ook al eens aangekaart, maar ook daar krijg je geen gehoor. Hoe moet het dan verder? Welke toekomst gaat je kind tegemoet en wat kun je als ouder doen?

Hulp vanuit een professional kan helpen. Samen maken we een plan in hoe je je kind weer kunt gaan proberen te bereiken, je in contact kunt komen met je kind. Ik kan je helpen in welke stappen je kunt nemen voor diens veiligheid en weet wie je daarbij verder kan helpen. Ook kan ik je ondersteunen in het contact met bijvoorbeeld school. Vanuit mijn ervaring bij de Crisisdienst van Bureau Jeugdzorg, weet ik de wegen die je kunt bewandelen.