top of page

Jullie hebben problemen in de relatie, gaan scheiden of zijn gescheiden? En jullie hebben kinderen samen? Je wilt het beste voor je kind en hebt op dit moment zelf zoveel aan je hoofd…. Wat kun je het beste doen?

Natuurlijk is het jullie streven om jullie kinderen zo min mogelijk te belasten met deze situatie en met jullie problemen. Maar soms lukt dat niet en ondervinden de kinderen er wel hinder van… wat kun je dan doen? En wat zou je misschien ook beter kunnen laten?

Want jij als volwassene kunt voor stappen kiezen in dit proces (ook al voelt dat misschien niet altijd zo!) , maar jullie kinderen kunnen niet kiezen. Voor hen is de werkelijkheid zoals deze is.

Relaties RJ Mensenwerk
Relaties RJ Mensenwerk

Relaties

Wat hebben jullie kinderen van jou als ouder nodig? Wat kunt je doen om hen te helpen?

Ondersteuning vanuit een professional kan helpen. Ik kan ouders kennis geven over wat kinderen van hen nodig hebben, wat je kunt doen vanuit jouw rol als ouder. Ook kan ik jou vertellen over de effecten van jullie gedrag als ouders op jullie kinderen op de korte en lange termijn. Wanneer je gaat scheiden, dan maken jullie een ouderschapsplan. Ik help jullie als ouders met het tot uitvoering brengen van de afspraken uit dit ouderschapsplan. Hoe je in de dagelijkse praktijk samen een weg vindt in de nieuwe situatie. Onderdeel van de begeleiding kan ook zijn dat ik je ondersteun in jouw eigen proces als volwassene in deze situatie.

Gesprekken met de kinderen kan ook zeker onderdeel zijn van de begeleiding die ik jullie bied. Hierin kan helder worden wat zij graag wensen, waar zij behoefte aan hebben en wat zij moeilijk vinden. 

Bij voorkeur bied ik rondom de kinderen ondersteuning aan beide ouders, maar het kan ook aan één van de ouders, als beide (op dat moment) niet mogelijk is. Graag help ik jullie in jullie ouderrol te komen of te blijven, door vanuit de “ouderpet” te kijken en te handelen.

bottom of page